niedziela, 11 stycznia 2015

Sałatka gyros









Składniki:

kapusta pekińska
- 1 ogórek zielony
- 2 pomidory
- sos czosnkowy ( ja robię sama: jogurt naturalny+3-4 ząbki czosnku+łyżka majonezu)
- 1 cebula czerwona
- 1-2 pojedyncze piersi z kurczaka ( doprawić przyprawą gyros i podsmażyć)
- papryka czerwona

Wszystko posiekać, wrzucić do miski i wymieszać.





Ilość czosnku zależy od indywidualnych upodobań.



Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Ja robię warstwowo. Biorę szklany półmisek, na samym dole wykładam kurczaka, potem ogórka, potem smaruję keczupem. Na to daję kukurydzę, smaruję majonezem, a na sam wierzch daję pekińską.

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak, też posiadam taki przepis, ale ta jest zrobiona jako dodatek do mięsa więc jest wersja bez keczupu :) Za kukurydzą nie przepadamy więc jej nie dałam (ale w przepisie oryginalnym jest- można dodać), no i było warstwowo ale moi mali mężczyźni wyjedliby mięso i wszystko inne by zostało dlatego jestem zmuszona ją wymieszać od razu (nie ukrywam że też wolę wymieszaną :) ).

    OdpowiedzUsuń

Miło mi że mnie odwiedziłaś/eś :) Komentarze mile widziane, podziel się swoją opinią :) Oczywiście sugestie mile widziane ;)