Składniki:
- kapusta pekińska
- 1 ogórek zielony
- 2 pomidory
- sos czosnkowy ( ja robię sama: jogurt naturalny+3-4 ząbki czosnku+łyżka majonezu)
- 1 cebula czerwona
- 1-2 pojedyncze piersi z kurczaka ( doprawić przyprawą gyros i podsmażyć)
- papryka czerwona
Wszystko posiekać, wrzucić do miski i wymieszać.
Ilość czosnku zależy od indywidualnych upodobań.
Smacznego :)
Ja robię warstwowo. Biorę szklany półmisek, na samym dole wykładam kurczaka, potem ogórka, potem smaruję keczupem. Na to daję kukurydzę, smaruję majonezem, a na sam wierzch daję pekińską.
OdpowiedzUsuńTak, też posiadam taki przepis, ale ta jest zrobiona jako dodatek do mięsa więc jest wersja bez keczupu :) Za kukurydzą nie przepadamy więc jej nie dałam (ale w przepisie oryginalnym jest- można dodać), no i było warstwowo ale moi mali mężczyźni wyjedliby mięso i wszystko inne by zostało dlatego jestem zmuszona ją wymieszać od razu (nie ukrywam że też wolę wymieszaną :) ).
OdpowiedzUsuń